Competiția pentru Fellowship David Prodan are loc, în fiecare an, în lunile mai și septembrie.
La competiție se poate înscrie orice persoană (cu excepția angajaților Universității Babeș-Bolyai) care a realizat o cercetare originală în domeniul științelor umaniste și sociale, publicată sub formă de cărți și/sau studii. Fellowship David Prodan se acordă pe o perioadă care poate varia între 1-4 săptămâni.
Înscrierea în competiție se realizează pe baza dosarului în format electronic care se transmite via e-mail organizatorilor. Dosarul conține:
o scrisoare de intenție cu descrierea proiectului de cercetare propus a se derula pe perioada șederii la Cluj-Napoca (max. 1500 cuvinte);
curriculum vitae, activitatea profesională și lista de lucrări;
o lucrare științifică reprezentativă pentru domeniul aplicat, în format electronic;
o recomandare de la conducătorul instituției de afiliere sau de la o personalitate din domeniul științelor umaniste sau sociale.
Mai multe despre criteriile de evaluare și alte detalii importante se pot găsi aici:
La cererea persoanelor interesate, putem furniza fotografii din interiorul rezidenței. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații sau pentru a solicita imagini suplimentare!
Calendarul Fellowship David Prodan pentru anul 2025
Sesiunea mai 2025
05-16 mai: depunerea dosarelor;
19-23 mai: evaluarea dosarelor;
26 mai: afișarea rezultatelor parțiale;
27 mai: depunerea contestațiilor;
28-29 mai: soluționarea contestațiilor;
30 mai: afișarea rezultatelor finale.
Sesiunea septembrie 2025
01-12 septembrie: depunerea dosarelor;
15-19 septembrie: evaluarea dosarelor;
22 septembrie: afișarea rezultatelor parțiale;
23 septembrie: depunerea contestațiilor;
24-25 septembrie: soluționarea contestațiilor;
26 septembrie: afișarea rezultatelor finale.
Testimoniale
„I enjoyed a fruitful period of studying, researching and working in a vibrant academic environment. It was nice to dive into the world of David Prodan and the distinguished Romanian historiographical tradition.”
Professor Antonio DʼAlessandri, Università degli Studi Roma Tre
„I would like to thank the Muzeul Memorial David Prodan and the Babeş-Bolyai University for the opportunity they gave me to spend a research period in Cluj-Napoca and to further strengthen my collaborative relationships with Romanian colleagues. In particular, the conference I gave at the Muzeul Memorial David Prodan was a stimulating opportunity for discussion on the themes of Transylvanian history and more generally on contemporary history.”
Professor Stefano Santoro, University of Trieste
„Bursa Prodan a fost o oportunitate fericită pentru mine și utilă pentru cercetare. Pentru savanți, Bursa Prodan reprezintă o oportunitate importantă de a continua cercetarea istoriei României și de a menține o relație cu instituțiile universitare din Cluj-Napoca.”